Miljö & Lokaler

Skolan ligger i Vågbro i ett mycket trevligt område ca 3 km från stadskärnan i Söderhamn.

Cykel-och gångvägar finns från Söderhamn. Busslinjer går idag kontinuerligt mellan Resecenter/Köpmantorget till Vågbro. Dessa går sedan vidare mot, Utvik, Kungsgården och Trönö.

Utomhus

utomhusbildc530Närhet till den vilda skogen

Här finns närheten till den vilda skogen men också fina parkliknade gröna ytor med gräsmattor och odlade träd. Hela området mycket lättillgängligt. Här finns ingen/eller mycket liten biltrafik.

Matsalen

Till lokal & miljö- matsalenHemlagad skolmat!

Varje dag serveras det näringsrik lunch med salladsbord och nybakat mjukbröd tillagad av vår kock med hjälp av en elev.

Vår vision i köket är att laga allt från grunden och att lära eleverna hur viktigt det är att hantera råvaror och hygien.

Genom  hemkunskap "in real life", får eleven både teori och praktik inbakat, vilket är det optimala. Eftersom eleven utvecklar medvetenhet om vilken betydelse konsumtion och arbete i hemmet har för en hållbar utveckling. I ämnet ingår t. ex.  hälsa, ekonomi, miljö, planering, kreativitet, initiativförmåga och hygien.

Gymnastiksalen

bild till miljö & lokalerVälskött idrottshall

Skolan har tillgång till en fin, välskött idrottshall för inomhusaktiviteter.
För utomhusaktiviteter finns fantastiska skogs- och grönområden samt fotbollsplan.